5 FAVORİ MASKEM

Hoş geldiniz 🙂

2018’in ilk yazısıyla özlediğim platforma geri döndüm.Özlemek ne güzel bir şey değil mi? Mola vermek,enerji depolamak ve kucaklamalarla karşılanacağını bilerek kaldığın yerden devam etmek:) . Bu sene herkese 32 diş gülsün,başarı, sağlık ve mutluluk getirsin dilerim.Keyifli okumalar.

image

Bu yazımda banyomun girişindeki sepetten en sık kullandığım maskelerimi paylaşacağım .Şimdi okuyacağınız maskelerin hepsinin ortak özelliği hızlı yardımcılar olmaları.Yorgun görünümü  düzeltme,canlanma,sağlıklı görünüme ihtiyacınız olduğunda tercih edeceğiniz cinstenler.Uzun keyifli bakımlara vakit bulamıyorsanız ve evde kullanabileceğiniz hazır,pratik çözümler seven biriyseniz içlerinden biri veya bir kaçı size göre olabilir.Hele makyaj öncesi cildinizi ekstradan hazırlamayı seviyorsanız mutlaka okuyun.Tam burada eğer takip etmeyenleriniz varsa, sizi Instagram hesabıma davet ediyorum ve yazıma başlıyorum.

ORIGINS DRINK UP 10 MINUTE MASK TO QUENCH SKIN’S THIRSTIMG_2155Yılın son demlerinde bol bol duymaya alıştığımız içeriklerden yosun özü ile cildinizi suya doyurup nemlenmesini sağlarken,  kayısı çekirdeği yağıyla da aydınlık görünmesini sağlayan 10 dakikalık bir maske.Ben yassı maske fırçasıyla eşit şekilde, göz çevremi ve dudaklarımı  atlayarak tüm yüzüme uyguluyorum. Önce beyaz krem kıvamında oturuyor yüzümde, süresi doldukça cildim içeriği emiyor ve şeffaflaşıyor.Duruladıktan sonra cildimdeki yorgun görüntünün yerini oda ışığında bile parlayan ve duru bir görüntü alıyor.Dolgunluk hissi ve gerçekten susuzluğu giderilmiş bir ciltle baş başa kalıyorum.Bazen yorgun kalktığım günlerde makyajdan önce kullanıyorum bazen de makyajsızken canlı bir ifadem olsun diye hızlı bulduğum için bunu kullanıyorum.En çok da cildim kil maskelerinden,soğuk havadan irrite olunca işime yarıyor.Sephora’larda ve Origins şubelerinden elde edebilirsiniz.

Fiyatı :109₺

  1. L’OREAL PARIS SAF KİL EŞİTLEYİCİ MASKEIMG_2156İçerdiği Yuzu Limonu kokusu sürdüğünüz an size enerji verdiği gibi cilt tonunuzu da eşitlemeyi vaad ediyor.Bence içindeki minik tanecikler sayesinde kuru bölgeleri temizleyerek bu eşitlemeye yardımcı oluyor.Peelinginizi aksattığınız bir dönemdeyseniz özellikle, cildinize kremsi dokusu ve nazik davranışıyla bu iki probleme hızlı bir çözüm aldığınızı göreceksiniz.Tabi ki peelingin yerini tutan cinsten değil tanecikleri ancak özellikle dudak çevrenizdeki siyah noktaları bayağı yumuşatıp görünümlerini azaltıyor.Saf Kil serisindeki en yumoş ve güzel kokan,canlılık veren maskenin bu olduğunu düşünüyorum.Sürünce Minions gibi görünmek de bonus.Haftada 3 kere temiz cilde uygulanabilir, kavanoz içinde olduğu için her açtığınızda havayla temas eden ürünler çabuk kuruyor biliyorsunuz, o yüzden bu serinin 50 ml olup 20 kullanımlık olması aslında iyi olmuş.Fiyat performans açısından zaten değdiğini ve ziyan olmadan biteceğini düşünürsek, canlılık, cilt tonunda eşitlik arayanlar için ideal.
    Fiyatı: 30-35₺
  2. CREIGHTONS PROFESSIONALS GET READY TO GLOW RADIANT SKIN FACE MASKIMG_2157Gratis’lerde satılan İngiltere menşei Creightons Professionals markasına denk gelmişsinizdir.Işıltılı cilt makyajı sevdiğim için pratik maskelerle o aydınlık görüntüyü destekleme işlemini yapmaya özen gösteriyorum. Bunun için de uygun fiyatlı bir ürün arayışındayken,  ambalajındaki GLOW yazısı karşıma çıkınca atmıştım hemen sepete.Öylesine almama rağmen etkisini çok beğendim.Hitap ettiği kitle de zaten ambalajın üstünde kendini belli ediyor PHOTO PERFECT #SELFIE READY SKIN serisi.Hızlı çözüm odaklı ; problemini hemen çöz, fotoğrafını çek diyor.Serisindeki diğer ihtiyaçlara uygun maskeleri de hemen söyleyeyim size. Picture Perfect Ultra Mattifying(MATLAŞTIRICI),Wake up Move On Tired Skin Detox (DETOX ETKİLİ,ARINDIRICI), No Filters Necessary Anti Blemish(LEKE GÖRÜNÜMÜ AZALTICI).
    Benim aldığım ise ışıltı ve aydınlık etkili. Yukarıda okuduğunuz Origins maskesi gibi beyaz krem yapıda ve 5-10 dakika cildinizde tutup duruluyorsunuz.Ama muadil değiller elbette.Bu maske cildin yoğun su ihtiyacını gidermiyor,onun yerinde gerginliğini alıp, ferahlık verirken durulandığında ışıl ışıl bir kanvas bırakıyor geriye.Bazen ellerimin üstüne  de kullanıyorum ,aramızda kalsın.
    Fiyatı : 16,90₺
  3. NIVEA ESSENTIALS 1 DAKİKA URBAN DETOX MASKEIMG_21592017 sonlarında tanıştığım, takipçilerimin beğenerek kullandığını söyledikleri ve bu listedeki en kısa süreli kullanılan maske ve günlük kullanıma da uygun.Eşitlik,arınma,temizlik gibi diğer maskelerle benzer vaatleri var ancak hem 1 dakikalık oluşu hem günlük kullanıma uygun oluşuyla sanırım daha çok minimal ürün kullanımı arayan, hafif tembel olmasına karşın cildinin güzel görünmesini sağlamak isteyenlere hitap ediyor.
    Mint yeşilimsi krem yapıda, yumuşak bir maske.Kokusu Nivea’nın kremleri gibi.1 dakikada yıkayacağınız için irrite etme-kurutma şansı bırakmıyor .Akşamları makyajınızı temizledikten sonra bunu uygulayıp cildinizi arındırabiliyorsunuz.İçinde çok çok ufak tanecikleri var ve beyaz kil kiri çekerken bu tanecikler yardımıyla, cildinize hafif masaj ve ılık su yardımıyla  duruladığınızda temizlenmiş,yumuşamış ve rengi açılmış cilt etkisini alabilirsiniz.
    Fiyatı : 15-25 ₺
  4. GARNIER SKIN NATURALS NEM BOMBASI DİNLENDİRİCİ KAĞIT YÜZ MASKESİIMG_2233Bu maske de aralarında ne uygun fiyatlı ve denemekten zarar gelmez diyeceğim türden.Kağıt maskeleri çok pratik buluyorum ve serisindeki diğer maskeleri de denedim.Aralarında beni en mutlu eden yine son çıkan maske oldu.Gratis’e her uğradığımda bir iki tane alıyorum.Karma cildimde en çok yanaklarım kuruyor, diğer maskelerle haşır neşir olamadığım,çok vaktim olmadığında elim bu maskeye gidiyor.15 dakika (daha fazla değil) beklettikten sonra cildim rahatlıyor,yanağımdaki kuruluk sebebiyle beyaz ve ölü ölü duran bölgeler gideriliyor ve ışıltısını kazanıyor cildim.Tamamen keyfi,kız kıza maske partisi verdiğimiz zamanlarda sırayla yüzümüzü yıkamaya gitmeyelim muhabbet bölünmesin diye kullandığımız bir ürün.Keyif yaparken bakımımızı da aradan çıkarıyoruz. Bir de sezon sezon dizi izleyip, uykusuz kaldığımız zamanlarda sevgilimin yanında ruh gibi dolaşmak istemiyorsam bunu takıyorum suratıma.Tamam, 15 dakikalığına Casper oluyorum ama çıkartıp kalanı masaj yaparak cildime yedirdikten sonra ışıldıyorum makyajsız 🙂 Vaatlerindeki cildi rahatlatma,nem verme, gerginlik hissini azaltma konusunda da başarılı.Alnımdaki ufak çizgilerin derinliğini kullandığım gün azaltmış olduğu için bazen makyaj öncesi de uyguluyorum,emildikten sonra nemlendirici kullanmayıp direk makyajımı uyguluyorum.İçeriğindeki hyaluronic asitin yoğun etkilerini artık bilmeyen yoktur diye düşünüyorum ve bence papatya özü vs. yanında bu asitin olması böyle uygun fiyatlı bir maskeyi denemeniz için yeterli bir sebep.Hassas ciltler dahil her cilt tipine de uygun ve haftada 1 kez uygulanabilir.
    Fiyatı : 7,90₺

KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN :

https://www.youtube.com/channel/UCkOOqep_sc4llBdaP6Ij4DQ

BANA ULAŞIN :

INSTAGRAM : https://www.instagram.com/ojelerfora/

TWITTER : https://www.twitter.com/selmacicekdal

BLOG YAZILARIM : https://www.ojelerfora.wordpress.com

5 FAVORİ MASKEM” için 10 yorum

  1. En son body shop un gece maskesini övüyordunuz müthiş diye ona ne oldu? İritasyon falan mı yaptı?

    Beğen

  2. Sadiye hanima gittim bende senin onerinle🤗 roaccutane a basladim 2 ay bitti bileee🎉 maske kullanmamami soyledi ilac suresince ama nem maskesinde bi sakinca var mi sence

    Beğen

      1. Çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık ancak ilk maskenin fiyatını da yazıda görmek isterdik 😊

        Beğen

      2. Sephora’ya uğradığım zaman yazıya ekleyeceğim aradım taradım bulamadım hatta markaya da yazdım fiyatını öğrenmek için ama geri dönüş alamadım , mutlaka ekleyeceğim öğrenir öğrenmez 😌

        Beğen

  3. Selma merhaba brn garnierin elindeki maskesini kullandim ayin 2 sinde sabahi bi uyandim.yuzunden ucu beyaz yaklasik 25 30 tane sivilcr var dr.a gittim.imex verdi 20 yildir tek sivilce cikarmamis insanim.yasim 32 oni yapar yapmaz boyle bi reaksiyon almak psikolojimi bozdu 10 gundur cok.kotu durumdayim.yuzum.ergenligimden beter

    Beğen

    1. Ya arkadaşım da bana aynısını yazdı o henüz benim yaşlarımda ama maskeyi yarım saat falan yüzünde tutmuş, ben 15 dk dan da az tutuyorum hep hiç öyle reaksiyon almadım. Cildinin ters tepki verme sebebini söyledi mi doktor acaba?

      Liked by 1 kişi

      1. Selmacim yaklasik 20 gundur internetesiz yerdeydim.cok once yazmissin cok tesekkur ederim.7 8 dermotoloj gezdim en az 4 unun dedigi cildin cok hassas bu tarz icinde sert deterjanimsi kimyasallar olan usunleri kullanmamlisin organik sertifikali utun tercih et dediler yaklasik 40 gun oldu yapali maskeyi yuzde 60 i azaldi ama malesef o yasta durduk yere sivilcrlenmek kotuydu.ne kadar tatlisin cevap da yazmissin

        Beğen

  4. Selma merhaba onceki yorum da benim.gittigim cildiye krem ve 5 kutu antibiyotik erdi roacutan en son tedavidir dedi ama kremlerin de faydasi yok yani gunu kurtariyor 1 gun surmeyim.yine cikiyor suratim.mayin tarlasi sana da roacutani her seyi denedikten son ra mi verdiler yojsa dr.umu degistirsem.faydasi olurmu insallah gorur de yazarsin vallahi cok kotu haldeyim icimden markete gitmek gelmiyor

    Beğen

Yorum bırakın