Beni Tanıyın :Sorularınız + Yeni Bloggerlara Öneriler / Part II

Yine hoş geldiniz diye açmak istiyorum kepenkleri 🙂

Efenim ilk Beni Tanıyın yazımdan yeterince vakit geçti, o zamandan bu zamana saç rengim 3 kez kilom da 2-3 kg kadar değişti.Hele cilt tipim şuan muallakta hahah. Ben yine o ‘bana sorun ben yazayım’ dediğim fotoğrafa döndüm ve  cevaplamadıklarım üzerinden ikinci Beni Tanıyın yazımı yazmaya koyuldum.

Öncelikle snaplerimi izleyen ve gaza gelip hayatında ufak tefek değişiklikler yapan,benden güzel enerji aldığını söyleyenlere , vakit ayırıp zamanlarından birer dilim almama  izin verdikleri için teşekkür ederim.Beni tanımayıp sağda solda yerenlere de teşekkür ederim hahah.Cici veya cool kalamadığımı yedi cihan biliyorken neden şivemin yamuk olduğunu vs. ben açıklasam da beni gömecekler biliyorum alıştım artık .(Evet kardeşim Samsun’da 20 yıl yaşayınca o ee’ler garipleşiyor)

Şimdi döküyorum eteklerimdekileri sırasıyla ;

Aşk var mı aşk ?  Erkek arkadaşını neye göre seçersin direk aşık mı oluyorsun tanıyıp mı seversin ?

Var annem var.5 sene olacak. İlk görüşte aşk yoktur tamamlanması gereken bir sürü eksik parça vardır bunu zamanla ve deneyimle anlarsın, biri tüm sorularının cevabı olduğunda aşık olursun veya sadece seversin. Bi tweet var hatta ” Ne kadar garip 6 milyon insan var senin aşık olduğunda sana aşık ” heh işte bunun üstünden yürüyüp bi düşünmek lazım.Her şey aşk değil,ince düşünce vs.zamanla oturuyor.

Eyeliner’ı vicdanına kadar çekmeyi nerden öğrendin ? 

Valla ben kendimce bi kuyruklar çekiyodum ama şu videoyu izledikten sonra beynime kadar çeker oldum . Tıklayın.

En sevmediğin huyun nedir?

Fazla iyi niyetten/karşımdakini kendim gibi zannetmekten, kullanıldığımı geç anlamak.

Köpek ısırmıştı seni olay nasıl gerçekleşti ? 

Yağmurlu bi günde apartmanımızın kapısında hep soğuktan,yağmurdan saklanan bi köpeği her zamanki gibi okşayacaktım tam “naber oğlüşüüm” diye elimi uzatmışken yattığı yerden havlayarak kalkıp kolumu ısırdı.Herhalde ıslanmaktan korktu veya sokakta kötü davranmışlardı da psikolojisi bozulmuştu en son sevdiğimden bu yana.Kızmadım.Köpeklerden korkum da yok sadece diş izleri kaldı.

Yeni başlayan bloggerlara ne önerirsin? 

  1. Kendiniz olun.
  2. İlham almak suç değildir sadece birebir aynı görsellerle yürümeyin.
  3. Dünü değil yarını düşünün.
  4. Fazla fedakarlık fazla vefasızlık getirir.
  5. İngilizce biliyorsanız gavur kızçelerimizi dinleyin.
  6. Kimseye yaranmak zorunda değilsiniz.
  7. Bir ürünün inciğini cinciğini araştırmadan ‘bu bok,bu güzel’ demeyin.Birinin işine yarıyor ki üretiliyor.(Bkz. BUKLE BELİRGİNLEŞTİRİCİ KREM/ŞAMPUAN VS.Bu pırasa saçlı kızlar için değil boşuna alıp yorumlayın, kendinizi bilin zarar etmeyin.)
  8. Temanız,görselleriniz ahenkli olsun.
  9. Instagram sayfanız uzaktan nasıl görünüyor bi bakın.
  10. En az 12 post aynı filtreyi kullanın, biri Valencia biri Dogpatch filtresi olunca uzaktan bakan gelmiyor sayfaya.
  11. Fırsat buldukça diğer sosyal medya hesaplarınıza yönlendirin,yeni takip edenlerin dikkatini çekmemiş olabilir.
  12. KULLANICI HATASI diye bir şey var bunu aklınızda tutun
  13. Kimsenin o kadar da umrunda olmadığınızı hatırlayın,öldüğünüzde kimse “Bu kızın da Estee Lauder fondöteni vardı ” demeyeceğine uyanın,he tabi hayattayken gömecekler paragraflarca bunlara bakmayın.Üretkenliğiniz biter yoksa.
  14. Kendi eksikliğinizi kendinizi gözlemleyerek tamamlayın.
  15. Çok  ııı mııı ettiğiniz snapler atmayın, dedim ya insanlar sizi makine sanacak,Google aratma motoru sanacak sakin olun.

Şimdilik bu kadar, ben asıl takipçilere öneriler yazmak istiyorum sayfalarca ama neyse HA ŞUNU HİÇ UNUTMAYIN İSTEDİĞİNİZ YERE DE ÇEKEBİLİRSİNİZ.

“İnsanlar içerik için gelir , içeriği üreten için kalır” 

Selülitin var mı ? 

Tabi var ne sandın haahaha masaj yapıyorum ,spora gidiyorum , yeşil çay içiyorum yağ yakıyorum o yüzden göze batmıyor.Ama en zayıf insanın kalfını sıksan selülit görünür.Vücutta yağ olmak zorunda!

Güzel enerjini neye borçlusun ? 

Bu kahpe dünya.. diye girermişim cümleye hahah iyiyi görmeye zorluyorum kendimi.Arada iyi insanlar çıkıyor, ön yargısız insanlar onları hatırlayıp devam ediyorum hayatıma. Negatifi düşünürsem çökerim. VE BEN ASSLA ÇÖKMEMELİYİM ÇÜNKÜ JENNIFER LOPEZ IS MY IDOL !

Nasıl fit kalıyorsun ? Ne sporu yapıyorsun ? Yiyip kilo almayanlardan mısın ? 

Hayvan gibi yemek yiyorum bazen ama sadece adet dönemi yaklaşırken iştahım açılıyor diye kendimi tutmuyorum.Gece kalkıp dolaba giriyorum.   7 senedir kardiyo,pilates, zumba yapıyorum. Yazıldığım spor salonundaki bölgesel grup derslerine katılıyorum. Metroda normal merdivenleri çıkıyorum topuklu giymediğim zamanlarda. Burger falan tiksindiğim için yemiyorum.Dışarıda ya Adana Kebap yerim ya tavuk ızgara. Yani kendimi sıkmadan boğmadan bir düzen oturttum, dönemsel kilo geliş gidişlerini normal karşılıyorum ayda 1 tartıya çıkıyorum.Kilom 52 sabit 4 senedir.Adet dönemleri 3-4 kilo artıyor sonrasında hoop 52’ye düşüyor. Karın çalışmayı da diğerlerine göre daha çok seviyorum.

Spor salonuna gidemediğim zaman bölgesel videolar izleyip 40 dk çalışıyordum.Kİ 1 sene spora gidince artık vücut ne ister ne yapman lazım biliyorsun sadece rehberlik etsin diye video açıyorsun süre tutuyorsun , videodakilere eşlik ediyorsun yani. Yazın YouTube’a sorun milyon tane video var, bana sormayın hahahah.

Yiyip spor yapmadığım zaman tabi ki yağlanıyorum,kotlarım berbat duruyor.O yüzden go hard or go home! 

En sevdiğin diziler ? 

  • Lucifer
  • Gotham
  • Black Mirror

Aynı şehirdeyiz yüz yüze tanışabilir miyiz ? 

Valla kızlar dürüst olayım bi ara tanıştım öyle 3-5 insanla.İlk buluşmada “gelip sende kalayım mı bugün bana makyaj yaparsın oje sürersin” diyenler ve gece 4’te arayıp “yarın cilt bakımına gidicem sence ne yaptırayım” diyenler oldu.Hiç girmiyorum o toplara daha kendi çevreme ayıracak vaktim yokken ne dumur olmak istiyorum ne de kimseyi kırmak.Denk geldiğimiz zaman el salladığınızda bile mutlu oluyorum , gördüğünüz yerde istediğinizi sorun , yanıma gelmekten çekinmeyin .Hatta çok güzel anılarım da var böyle denk geldiklerimden ,bazen sırf onlar için pozitif kalıyorum yeminle.

Fotoğraflarını neyle düzenliyorsun ? 

Hep derim ki BEYİN BEDAVA FACETUNE 10 LİRA!

  1. FACETUNE
  2. VSCOCAM

Botoksun var mı ? 

Henüz yok inşallah da olmaz, çizgileri doldururken uygulanan bölgeyi derinleştirdiğini  ve kesin tekrar istediğini gördüğüm için tırstım,ben çöküşe doğru giderken inşallah bi hap çıkar da hepimiz genç çizgisiz falan kalırız.İğne sevmiyorum iğne.

 

Son söz olarak içimde kalmasın ;  dönebildiğim kadar DM’lere dönüyorum ,yetişebildiğime yetişiyorum.Sorulan şeylerin hep ya yazısı var , ya fotoğrafını paylaşıp altına döşemişim.Birilerine yardım edebilmişsem bu zamana kadar ne mutlu bana. Ancak insanların kendi hayatları da olduğunu 24 saat siber alemde danışmanlık yaptığını düşünmeyin.Darılmayın insanlara.

Ergenlik dönemindeyken hep dergileri açar  “bu mu daha güzel bu mu” derdim yanımdakilere.Sürekli bi karşılaştırma yapar,yaptırırdım.Büyüyünce farklılıkların güzelliğini anladım.İnsanları hep oldukları gibi kabul ettim. Yoldan geçen bir insana ” şunun burnu biraz daha kalkık olsa , şunun kalçası biraz da dar olsa” demiyorum artık, bu sebeptendir herkesi güzel buluyorum ve değişime de açığım kim naparsa yapsın yani bana ne . Beni “ideal” bulmayan da bulmasın,kendime ne yaptıracağım neremi değiştirip güncelleyeceğim beni ilgilendirir anca deneyimimi paylaşırım.Konuşan da konuşur.

Şu lanet televizyona bakıp ortaya eleştiri fırlatan neslin çocukları olarak,  eleştirimizin direk adresine gittiği sosyal medya ortamında güçlü kalacaksanız gelin.Yok kalmayacaksanız bulaşmayın.

“Ben olsam şöyle yapardım ” diyorsanız YAPIN. Zamanla oturuyor her şey.Zaman öğretiyor.Zaman gösteriyor.  BİREYSELLİK  diye diye çenem düştü anlatamadım derdimi. Hadi sevgiyle kalın ,negatifliği  çok iplemeyin kahvenizi için keyfinize bakın .İşinizi yapın , sevdiğiniz şeyi elinizden almalarına izin vermeyin.

Öpücükler

Selma.

 

 

 

 

Beni Tanıyın :Sorularınız + Yeni Bloggerlara Öneriler / Part II” için 7 yorum

  1. Seni ilk kesfettigimde cok zor zamanlar geciriyodum ve senin enerjin benim yoluma isik oldu yavas yavas kendimi dinlemeyi kendimi bilmeyi ogrendim. Ve her seye pozitif bakmaya basladim. Ve su an hayatta hicbir seyim olmasa bile mutlu olabilecegimi biliyorum.kendimin farkindayim cunku bunu bana kazandirdigin icin sana minnettarim iyi ki varsin koca yurekli kadin dhdhd

    Liked by 1 kişi

  2. Varya bayılıyorum sana, enerjine nasıl tatlısın maşallah 🙏🏻 Yalnız annende en az senin kadar tatlı ve enerjik daim olsun güzel enerjiniz inşallah 😇 (İnşallah,maşallah kediciğe bağladım 😁 )
    Uzun süredir snapchat e sadece “Selma snap atmışmı bakıyım” diye giriyorum.. hoş kaç tane atsanda yetmiyoki “tüh atmamış” yada “sadece 3 tane atmış 😦 ” diye çıkıyorum sonra.. insanoğlu doyumsuz😂
    Bu arada o insanları da yadırgamıyorum valla böyle arkadaşım olsa 7/24 görüşmek isterdim heralde diye hep düşünmüşümdür 😊 İnsanı dinç tutuyor enerjin 🤗
    Hazır 40 yılda bir sessiz seyirci modumu kapatıp yorum yapmışım şunu da söyliyim bari 🙆🏻 Snapte yaptığın ürün yorumlarını fln mümkün olduğunca dikkatle dinlesemde malesef kendisinin 24 saat ömrü var, geri dönüp ya selma bişey demişmi diye arayamıyorum ürünleri 🙂 sen diceksinki şimdi “o kadarını da ben mi düşüncem?” Screenshot alıyorum genelde ama bazen öyle olmuyo işte.. mesela geçenlerde xp ile ilgili bişeyler yazmıştın sonra ilk kez bende xp ile karşılaştım bi yerde.. acaba neydi yazdıkların hangi üründü kullandıkların diye beynimi yedim 😂 Bütün hesaplarını taradım da bulamadıımm 🙈 Neyse bkeşke mektup yazsaydım, ne çok yazasım varmışta tutmuşum kendimi😂
    Öğrenmemi yada dikkat etmemi sağladığın herşeyi sen bilmesende ben biliyorum çok çok teşekkür ederim 😇 Öpüyorum çok senide güzel anneciğinide 💗

    Beğen

    1. ASIL BEN TEŞEKKÜR EDERİM ❤️ gerçekten iyi ki varsınız yüzüm güldü ❤️❤️❤️❤️ alma xp alma sevmedim ✋🏻 ben bu aşk mektubunu dönüp dönüp okurum 💋💋💋💋

      Beğen

Yorum bırakın