Roaccutane Kullananlar veya Başlayacak Olanlar Okusun : Doktorumla Sohbet

Merhabalar ,

2 ay sonunda doktorumla randevuma gittim , kendisinden izin alıp sizin sorduğunuz soruları yönelttim.Gayet sevecen bir ses tonuyla hepsini uzun uzun cevapladı.Bu yazı hiçbir doktorun düşüncelerini,deneyimlerini çürütmek için değildir.Biz sohbet şeklinde konuştuk , çok zarif ve bilinçli bir kadın.Bilmeyenler için tekrar söyleyeyim Medicana Beylikdüzü – Sadiye Keskin.(edit: oradan ayrıldı şimdi kendi yerini açtığı için hastane size bilgilerini vermeyebilir,açık adresini ve kartvizitini bana ulaştırdığında buraya ekleyeceğim siz de ona gitmek isterseniz.)

Tahlillerimi de öncesinden olmuştum bana liste vermişti yaptıracaklarımı , devlette de olabilirsin bu tahlilleri demişti ama ben o hastanede oldum yine o yüzden diğer seçeneği kullanmak isteyenler için süreç nedir bilmiyorum.Daha aile hekimimi yeni seçtim bu tarafa taşınınca , vaktim olmadığı için uğraşamadım. 

Kolestrolüm çok az yükselmiş, haftalık bi diyetle düzene inecek bir miktardaymış .Ciddi bir durum olmadığı için 40 mg devam ediyorum Aralık sonunda yine görüşmeye gideceğim.

ebd04218-b0d3-4511-a583-40f949967108

İlk yazıma burdan ulaşabilirsiniz , ordaki rutine devam ediyorum .

Bu yazının birine yardım edeceğini düşünürseniz linkini onunla paylaşın, bir şekilde  yararlı olmak dışında bir amacım yok.Belki onlar veya siz doktorunuzla konuşamamışsınızdır.

9667f705-ce24-4538-a51c-9a9c720d28b7

Bu arada son halimden çok memnunun fotoğraftaki halim şimdiki hallerim az önce çektim.Başalamadan önceki halime göre çok çok iyi dokununca hiç bir tümseklik,içi doluluk yok.Ve her gün iyileşiyor, pozitif tutuyorum kendimi.İlacımı hiç aksatmadım,hiç alkol almadım.Sigara kullanıyorum, 2-3 lt su içiyorum, spora gidiyorum. Zaten ciğer yemeğini sevmiyorum, ağda kullanmıyorum jilet kullanıyorum.İple de kıl tüy aldırmadım.Tam bu ilacın adamıyım yani eski düzenimde değiştirdiğim eksta bir şey olmadı. Enginar hapımı da içmeye devam ediyorum bu arada 🙂

Gelelim röportajımıza  aşağıda doktorumla sohbetimi okuyabilirsiniz.

 

Dermoskin tedavi dışında da kullanılabilir mi ? Hep pahalı markalar vs. büyütülür ben bu ürünün bana bu kadar iyi geleceğini tahmin etmemiştim resmen yüzümün kuruluğunu alıyor.

Pahalı marka iyi marka diye bir şey yoktur. İnsana iyi gelen şey iyidir , bu Bepanthol de olabilir.Tedavi dışında da her zaman kullanabilirsin.

La Roche Posay Effaclar Duo Unifiant  almayı düşünen biri günlük kullanımda sivilce lekelerini kapatma etkisi ve iyileştirme etkisi var mı ? 

Evet yeni çıktı güzel bir ürün , hemen numunesi var mı bakayım… (kutuyu açıp elinin üstüne  sürdü biraz ve devam etti ) Bir açık ten rengi bir de koyu ten rengi için olanı var , kıvamı hoşuma gitti ben de yazmayı düşünüyorum mesela bu esmer tenliler için. Çok kapatıcı değil ama kıvamı güzel boğmuyor cildi,normalde Effaclar Duo zaten sivilcede kullanılan bir ürün bunun kapatıcı olanı çıkmış , güzel yani çalışan bayanlar istiyorlar böyle kapatıcılar. Soran arkadaş kullanabilir . Güzel kapatıyor hatta ben bile kullanabilirim (diye sessizce kendi kendine konuştu çok tatlıydı 🙂 )

Siz de kullanmıştınız değil mi Roaccutane ? 

Evet , ben de kullandım.

Tekrarlama riski nedir ? 

Şimdi şöyle, bir kere hormonal dengesizlik varsa tekrarlama riski var , en çok tekrar bayanlarda var çünkü bayanlar çok makyaj yapıyor ama o tekrar ilk seferdeki kadar olmuyor.Bana başka yerde kullanmış , sivilceleri tekrarlamış hastalar da geliyor , eskisi kadar olmasa da ara ara çıkıyor diyorlar , bunun en büyük faktörleri  , bir makyaj ,iki ilk kullandığında tam doz kullanmamış olabilir . Mesela bazı kişiler 2 ay 3 ay kullanıp sivilcem geçti diye ilacı bırakıyor, bu çok doğru bir yaklaşım değil.Üç  hasta kilo almış olabilir , kadınlar için söyleyeyim ; kadınlar özellikle ilerleyen yaşlarda kilo alınca  hormonal dengesizlikler de artıyor ve o kiloyla birlikte sivilcelenme sorununa ulaşabiliyor. Dört hormonal dengesizlik sebebi olabilir.

Tedavi sonrasında kalan derin , çukurlaşmalar neyle geçer ?

Onlar için bir lazer yaptırılabilir  iki derma roller yaptırılabilir.İkisi de etkili. Ama Roaccutane sürekli peeling yapıyor o yüzden ilacı kestikten sonraki süreçte durum çok önemli.İlaç cildi kızarttığı için her noktayı görür hale geliyorsun , ilacı kestikten bir ay sonra bazı lekeleri göremeyeceksin.O seni rahatsız etmezse belki de hiçbir şey yaptırmayacaksın.

Tedavisi 3-4 ay önce biten biri lekeleri ,izleri geçirmek için krem sormuş ?

Yani Dermabliz diye bi krem var ama çukurlaşmada  işe yaramıyor , kremlerle leke tedavisi çukur tedavisi olmaz.Ya lazer yaptırılır ya da derma roller .Bu kremi kırmızı lekeler için veriyoruz , çukura etkisi yok.

( O sırada bana da başlamaya karar veriyoruz yanağımdaki kırmızı lekeler için , nemlendirici etkisi de var diyor Sadiye Hanım.)

Bephantol’ü gece nemlendirici olarak kullanabilirler mi ya da Hametan’ı ?

Kullanabilirler hiçbir sorun olmaz,ama ilacı kestikten sonra Hametan kullanılmaz şuan kuru olduğu için cildi tolere ediyor.

Tedavi bittikten sonra yaşlanma çökme gibi efekti oluyor diyorlar , ben sizde öyle bir etki görmüyorum ne düşünüyorsunuz ?

Tam tersine, bu ilacın son zamanlarda anti-age olarak kullanılması tartışılıyor.Çünkü ciltte gerginlik yaratıyor.Normalde bütün anti-age kremlerinin içinde A vitamini vardır.Amerika’da özellikle düşük doz , anti -age etkisi yapıyor diye yazılıyor kırışıklıkları azaltıyor diye. Mesela diyorlar ki ” benim cildim ilaç yüzünden kırış kırış oldu”  niye öyle biliyor musun ? Çok yüksek doz kullanıyor, iyi güzel nemlendirici kullanmıyor,cildi çok kuruyor.Kendisi öyle hissediyor.Halbu ki nemlendiriciyi düzenli kullansa o kuruluk hissi gidecek.

Vallahi bana yüz yıkama köpüğüm yetiyor sabah yıkıyorum güneş korumamı sürüp çıkıyorum .Akşam yıkıyorum ,Aknefloks kullanıyorum.

Bu sefer soruyu doktor hanım soruyor 

Dr: Sende hiç atak olmadı dimi?

Ben: Yok tek tük çıktılar söndüler 

Dr: Aknefloks verdiğim için o atma olmadı, çabuk yanıt verdi.

Ben: Bence bunu bütün doktorlar hastalarına yazmalı.

Dr: Bence de .

Ben: Tedaviye başlayan arkadaşıma birebir önerdim, doktoru sadece ilaç verip göndermiş tahlil istemeden.Etkisini hissettiğim için iyi gelebileceğini düşündüm .

Ve son bir kaç soruya geçiyorum.

Roaccutane ve diğerleri arasında bir fark yok diyorlar ne düşünüyorsunuz ?

Bence var.Roaccutane orjinal diğerleri muadili ve Aknetrent ; benim kendi gözlemim Aknetrent’ciye de söyledim ,etkisi en düşük olan ilaç bence.

Arada makyaj yapmak zarar verir mi ?

Hiçbişeyyapmaz (*Selma göbek atar)

Günde kaç litre su içsek yeterli?

Hiç alakası yok,sürekli su içmen gerekmiyor , sen zaten susayınca su içersin.O yanlış bişey , bazı hastalarım zorla su içiriyorlar kendilerine .”Yeterince” su için , zaten kişi susuz kalamaz ve böbrek bu ilaçta susuz kalmıyor öyle bir şey yok.

Spor yapmakta sıkıntı var mı ? 

Spor yapabilirsin, sadece hafif belki spor sırasında ağrıların olabilir ama spor yapmana engel bir durum değil.A vitamini içeren multivitamin haplar içmeyeceksiniz,  “çok fazla” havuç,kayısı ve ciğer yemeyeceksiniz o kadar. Salatandaki havucu ayıklamana gerek yok 🙂

İlaç gözenekler yaptı diyorlar? 

İlaç temizlediği için gözeneği ortaya çıkıyor.Bazı insanların çok büyük gözenekleri var zaten içleri doluyken anlayamıyor , tedaviden sonra boşalınca onu görür hale geliyor . İlaç tam tersi gözenek sıkılaştırıyor,o yüzden siyah noktayı dışarı atıyor.Yoksa hiçbir ilaç siyah noktayı dışarı çıkartamaz, anca sıkmak zorunda kalınır.

 

Benim siyah noktalarım çıktı ilk hafta sıktım onları :/

Banyo sonrası sıkabilirsin bastırmadan çıkmalarına yardım edebilirsin hiçbir sorun yok .

Peki günde 20 mg  iki hap kullanıyorum sabah akşam , aynı anda iki hapı da içsem bir şey olur mu? 

Olmaz.

Sivilce değil de gözenek şikayetiyle dermatoloğa giden ,yağlı ciltli bir arkadaşım var , doktor tedavin bitince hepsi gider demiş ama arkadaşım inanmamış çünkü gözenekleri çok büyük ve tedavi sırasında bir fark hissetmiyor.Göz

Roaccutane tedavisiyle cildindeki yağ problemini ortadan kaldırıp bittikten bir kaç ay sonra  dermaroller kullansın, yaptırada bilir yapa da bilir kendisi doğru kullandığı sürece.Sonuçta orda bir delik var ve bir anda kaybolması insan üstü olur,beklenemez. Ancak söylediğim şekilde küçültebilir.

İşte bu kadar her gittiğimde sarılıyorum kadına, ilgilendiği ve içten olduğu için.Bana doktorun nasıl demiştiniz ; bunun önemini ben de deneyimledim başka ilaçlar vs. kullanıp süründüğüm zamanlar.Bilinçsiz hasta memnuniyetsiz hastadır diye düşünüyorum.Amacım kimseyi Roaccutane’a teşvik etmek değil, her sorunun kendi çözümü vardır.Sadece deneyimlerimi paylaşıyorum .

Sevgiler

Tedavim bittikten sonra YouTube’da video yayınladım izlemek isterseniz  TIKLAYIN

Selma Çiçekdal

 

 

 

 

 

 Roaccutane Kullananlar veya Başlayacak Olanlar Okusun : Doktorumla Sohbet” için 48 yorum

  1. Selma cok guzel bir yazi olmus oncelikle tesekkur ederim, bende kullaniyorum ve inan baslamadan once cok korkuyodum ama seninle o kadar pozitif enerji doluyum ki ilaca karsi, hayata karsi iyiki varsiin😍 snapte seni gorunce yemin ederim modum yukseliyor, neyse sorum su: Solar Enginar hapinin bir faydasini gordun mu? Ayrica bu ilacla saclarda da dokulme oluyormus bunun icin ne onerebilirsin dogal ya da maske? 💕💕

    Beğen

    1. Merhaba ilk aylarda benim de döküldü ama marka gözetmeden saç derimin kuruyacağını bildiğim için her zaman olduğu gibi saç maskelerimi saç dibime de sürüp bekletiyorum veya saç kremlerini . Komple kuruduğumuz için saçım yağlanır vs diye düşünmeden bakımını yapın her banyoda , nemlendirici besleyici özellikte sevdiğiniz bir ürün bulursunuz mutlaka. Ölü saçlar dökülüyor zaten bence onun dışında kuru olduğu için dolgun duruyor ve 2 günde bir yıkama ihtiyacı duymuyoruz hahaha en sevdiğim yanı bu.Solgar Enginar’ın bence faydası oldu çünkü kolestrolüm çok yükselmemişti , ciğere destek oluyor diye aldık bu hapı.Ben de her ay regl dönemi gelirken aşırı acıkıyorum ve canım abur cubur çekiyor nitekim gömdüm baya sağlıksız besin daha kötü olması gerekirdi kolestrolümün. Yine de doktorunuza sorun içsem mi diye 🙂

      Sen pozitifsen ben de daha mutlu oluruum , teşekkür ederim çok çok hem okuduğun hem destek olduğun için .Sana da tedavinde başarılar diliyorum 🙂

      Beğen

  2. Selmacığım,seni her türlü mecradan zevkle takip ediyorum ,yazıyı görünce de göbek attım 😀 Ama sorular arasında benim sorunuma benzerini göremedim 😦 Ben de 4. ayımdayım, bu ay 20 mgdan 30 mg a geçiş yaptık. Ve olmam gereken günün üzerinden bir hafta geçmiş olmasına rağmen hala regl olmadım. Doz değişikliğiyle alakalı olabilir mi acaba? Bir fikrin var mı bu konuda ? :/

    Beğen

    1. dönemsel olabilir stres vs. herşey etkiliyor kendi doktorunuz böyle bi etki olabileceğini söyledi mi ? benim de dozum ilerde düşürülecek ama böyle bi sorunla karşılaşsam gider ultrasona girerim yumurtalıklarıma baktırırım ” acaba ” diye düşünmek yerine , hem kist mis bişey var mı görülmüş olur iç rahatlar 💋

      Beğen

  3. Selma senden gördüm kostum sadiye keskine ben de 2.ayim biticek şimdi🙆🏻 iki ilaci ayni anda almaktan bahsetmiş ben 12 saatte bir icicem diye alarmlara bogdum kendimi, gece kalkip falan iciyorum saatin gerekliligi yok muymuş gercekten dogru mu anladim 😍

    Beğen

  4. yine çok güzel bi yazı olmuş🙆🏼💗 senden cesaret alıp başladım ben de ilaca gerçekten insanların söylediği şeylere kulak asmayıp kendin deneyimlemen gerekiyo bazı şeyleri.1 ay geriden geliyorum ben senden ilaçta.4ay sonra after fotoğraflarını bekliyorum💙

    Beğen

  5. Oncelikle dun geceden beri bekledigime degen bir yazi olmus🙈 Bugun 2. Gunum, bu surece baslarken senin sayende bu kadar pozitif kalmayi basariyorum, tesekkur ederim kendi adima💕 Sevgiler.
    Ps: Sosyete pazari cumartesi degil, pazarr🙊😇

    Beğen

  6. Selma merhaba🌸 La Roche ile ilgili benim sorumdu, sormussun teşekkür ederim🙆 Ben hala kullanıyorum ve cok memnunum zaten La Roche’un Effaclar serisi Roaccutane vb. kullananlar için. Arastirirsan belki sana yarar ürünler bulabilirsin. Bu benim hapı 2. sefer kullanışım, sivilceler tekrarlayinca yine başlamak zorunda kaldım. Umarım roaccutane kullananlar için her şey çok güzel olur. Teşekkür ederim❤

    Beğen

  7. Yine harikaydı deneyimlerini böyle sık sık paylaşman gerçekten çok yararlı oluyor. Çok içten bir sohbet olmuş. 🙂 Bu arada bir sorum olacak, dudakların aşırı dercede kuruyor mu? Yani büyük çatlaklar, kanamalar falan.

    Beğen

  8. merhaba 😋 oncelikle okurken izlerken her turlu bayildim enerjine guzelligine bende bir roaccutane kullanicisiyim 2.ayimdayim simdi sivilceden cok izlerim var ve dahayeniler tabiki.doktorum yuzume bakmadan sadece ilac yaziyor iz icin asla biseyim yok diyor ama benimki hem yeni hemde derin degil demem.o ki dermabliz bende kullanabilirmiyil nerden.alabilirim ve nasil kullanacagiz yazilar icin.emegine ve yuregine saglikkk iyiki varsin😘

    Beğen

  9. Ya o kadar tatlısın ki gerçekten enerjin bizlere geçiyor yazı olsa bile 🙂 Benim zaten saçlarım çok dökülüyor bu ilaçta ki tek korkum da saç açısından,ondan bir türlü başlayamıyorum.Benim sorum bacaklarımızdaki lekeleride geçirir mi acaba bu ilaç çünkü batıklar yüzünden kısa şeyler giyemez hale geldim de 😦

    Beğen

    1. zannetmiyorum bacağındaki kıl kökü için kimsenin ciğerinle kolestrolünle seni uğraştırıp bünyeni yoracağını 😌 batıklar için peeling yapıp nemlendir bol bol keselem kuru fırça kullan her şeyn kolayına kaçıyorsunuz kızlar 😜😜😜

      Beğen

  10. Ya benim en çok merak ettiğim inanılmaz yağlı bir cildim var. Burun estetiği oldum dolayısıyla siyah noktalarımı sıkamıyorum. Erkeğim ama çok makyaj yapıyorum o kdr yağlıyım ki bir saat içinde tuzla buz oluyor herşey yüzümde hele de estetikten sonra burnumun yağı aldı başını gidiyor. Ve çok küçük ama sürekli tekrarlayan komedon problemlerim var belli başlı bölgelerde. Aktif sivilcem yok olmadı da. Ben sadece yağlanma için biraz da madem yağlanma gidiyor siyah noktalar da hemen gidiyor 10 mg kullansam mı diye çok düşünüyorum her gün yada gün aşırı? Tabi ki doktora gidip sormakta fayda var ben sordum da kullan kullan bişey olmaz diyorlar ama korkuyorum olmayan sivilceyi yapar mı yada onda da illa doz kullanmak lazım mı diye? Üstelik cildim normale döneceği için yada belki de kuruyacağı için deli gibi anti aging bakım yaparım daha iyi benim için diye de düşünmüyor değilim. Yaşımda 21 🙈 Bu arada sana snap attım Ahmet ben. Mutlaka bak ona lip balm önerdim efsane.

    Beğen

    1. doktor ne derse o 🙂 herkes farklı sonuçlar alıyor olmayan şey çıkıyor diye bişey yok alt yüzeyde bekleyen şey çıkıyor. endişen varsa başlamayıver 😌❤️ kaç mg kullanabileceğini de anlattıklarından söyleyemeyiz malum tahlillik durum

      Beğen

  11. O kadar tatlı pozitifsin ki hergün snap Atsa da izlesem diyorum bende 3. Ayın içerisindeyim sivilcelerim azaldı ama o çıkan sivilcelerden kalan izler kaldı acaba doktorunuza sordunuz mu o izler geçiyor mu 😊

    Beğen

    1. değişiyor bu yorum attığınız yazıda zaten açıklamış doktor delik izle kırmızı leke iz farklı diye, ilaç bittikten sonraki aylarda azalıyor diyee ondan sonracığımaa çözümü lazer ya da dermaroller diyee 😂 hele bi tedavin bitsin diyee ahey aheyyyy

      Beğen

  12. Selma abla öncelikle çok güzel bir yazı olmuş👏🏼 Ellerine sağlık doktoruna da teşekkürler… Ben ilaca başlayalı 10 gün oldu.. Ama ben AkneTrent kullanıyorum. Safiye Hanım etkisi çok düşük gibi şeyler söylemiş ben bu ilacı şimdi ne yapayım? 😦 ikiside aynı etki yapıyor diyorlardı ki doktorum bunu yazmış 😦 ve ilacı şimdi Roaccutane ile değiştirirsem etkisi ne olur? Of moralim düştü ya

    Beğen

  13. Merhaba! 🙂
    5 sene önce roaccutane kullanıp sonra tekrarlamasıyla geçtiğimiz ay doktora gittim ve günlük 40mg. zoretanin ile tedaviye tekrar başladık. Yalnız doktorum sadece ilacı yazıp gönderdiği için kremlerimi vs. kendim araştırarak almak durumunda kaldım ve ilgisizliği yüzünden bu ay kontrole başka doktora gittim. İlk ay cildimde ciddi bir sivilcelenme olmamıştı ama birkaç gündür sivilcelerimle beraber kızarıklıklarım da artmaya başladı, sanırım atak evresine girmiş bulunuyorum. Sende ilk 2 ay durum nasıldı? Bir de doktoruma atak evresini kolay atlatabilmek için krem kullanabilir miyim dediğimde ilaç zaten yeterince kurutuyor başka bir şey kullanmana gerek yok dedi. Acaba aknefloks’tan memnun musun? Ben de ilaca takviye olarak başlamayı düşünüyorum:/
    Teşekkürler şimdiden.

    Beğen

    1. aknefloksu al ataklarının yayılmasını engelleyip daha çabuk pırtlayıp gitmelerini sağlayacak antibiyoikli krem o kurutması iin değil atak devrini rahat atlatman için , akşamları sür farkı gööreceksin 🙂

      Beğen

  14. Merhaba 😊 deneyimlerini anlatman ve bunu samimi bir şekilde yapman çok hoş. Bayılıyorum sana😘 Bende 20 gün önce 1. Ayimi bitirdim günde 30 mg zoretanin kullandım. Ama kolesterolumde yükselme olduğu için doktorum 1 ay kullanma sonra gel dedi. Özellikle etten hoşlanmadığım için pek tuketmemistim ve yağlı şeylerde pek yememeye çalışıyorum. Ama yine de yükselmiş.yurtta dikkat etmek biraz zor.Sorum sen nasıl dengeliyorsun su kolesterolu? Tedavide aralar vermek istemiyorum bu durumda bi hayli canımı sıkıyor.Cunku yanaklarımda yine çıkmaya başladılar.Sevgiler 💜

    Beğen

    1. tedavin bitene kadar gelip gidecek onlar aknefloks kullan diyetisyenin nelerin kolesterolünü yükselttiğini söyler , genel oşarak yumurta ve peynir etkiliyor ciğere destek detoxlar maydonoz suları da ayarlayabilirsin kendine ev yapımı 💋

      Beğen

  15. Yaaaa aslinda seni kısa süredir takip ediyorum. Ve sanirim ilaca baslicam sayende💕 ben en cok şeyden korkuyorm. Iste diyolarki ilk zamanlar tüm sivilceleri kusturuyor tüm yüzün sivilce oluyor falan. Bu doğru mu cok merak ediyorum🙈 bu arada enerjine hayranim😍

    Beğen

  16. Yaa seni daha yeni takip etmeye başladım. Daha doğrusu roaccutane kullanmaya karar verip vermeme aşamasında bi arkadaşımın tavsiyesiyle takip ettim ve kullanmaya da karar verdim. Yalniz merak ettiğim bi konu var. Bu ilk aylarda sivilcelerin atak zamanı. Herkes dediki suratin sivilce dolcak falan. Bu süreci sen nasıl geçirdin ve atlattin? Bu arada enerjine hayranim:)

    Beğen

    1. Fotoğrafta gördüğün gibi , milletin abartmaları bünye farklarını kimse göz önünde bulundurmuyor. Milletin işi gücü akıl bulandırmak , ben hafif geçirdim tabi ki her zamankinden fazlaydı ama zırlamadım diyim sana. Şimdiden geçmiş olsun 🌸

      Beğen

  17. Merhablar ben roactuan kullandım 6 ay tedavi bitti ama suratımda kızarıklıklar var ne yapmam gerekiyo yardım edermisiniz lütfen

    Beğen

  18. Selma bende bugün başka bir şehirde Medicanaya gittim benim doktorumun adı da Selma UÇAR. Ben 19 yaşımdayım doktorum benim kilomu felan sormadı kan tahlili yaptı sonuçlar iyi dedi roaccutane 20 mg başladı? Dozu düşük ya hani sen bir yerde ilk ay yarım doz başlayanlarda tekrarlayabilur yazmıştın sence doktorumla konuşup tam doz mu istemeliyim yoksa 20 mg ilk ay için normal mi?

    Beğen

    1. Doktorun ne diyorsa onu yapmalısın “yarım doz başlayanlarda” demedim dozu yarıda kesenler dedim hatta ben demedim doktorum dedi 🐣 geçmiş olsun şimdiden 💋💋💋

      Beğen

  19. Selmacım selamlar seni severek takip ediyorum 💕İkinci ayım bitti benimde yalnız o ay içinde bi kaç kez çıkan sivilcelerimi sudocream ile söndürdüm veya sıktım bi problem olmaz demi aslında yapmamam gerekirdi biliyorum ama ben alışmışım vazgeçemiyorum

    Beğen

  20. Merhaba selma yazıların ve samimiyetim gercekten çok güzel. Ben de bugün sonunda dermatoloji bölümüne gittim💪 roaccutane na baslıcam. Güzel bir süreç olacağına inanıyorum sonucu düşünüp mutlu oluyorum 😂 Doktorum ilaç dışında sadece vücut için nemlendirici yazdı. Aknefloksu doktoruma sormama rağmen yazmadı eczaneci de hametan verdi yüzüm çok kurur mu ekstra nemlendirici gerekir mi bide makyaj temizleme için senin önerebileceğin bir ürün var mı? makyaj yapmaya devam etmeyi düşünüyorum okul olduğu için bu durumun bir zararı oluyor mu? teşekkürler sevgilerrr

    Beğen

  21. Merhaba selmacım diyorum sanırım annenle yaşıtım🤔Yaş olmuş 43 bende bugün dra gittim ilaca başladım sinirlerim bozuldu tesadüf senin paylaşımlarınla her türlü mecradan takibe aldım çok güzel açıklayıcı bilgiler vermişsin teşekkürler ben 60 mg başladım bakalım sonuç nasıl olacak senin tavsiyelerinizde tedarik etmeye çalışacağım sevgiyle kal 🤗

    Beğen

    1. Doktorunuza danışmalısınız bu gibi durumlarda internet ortamlarından sağlıklı yardım alamazsınız, yorumunuz da silinmedi filtrelendikleri için izin verilen yorumlar okuyuculara açılıyor, hepsine tek tek geri dönüş yapmak görevimiz 🙂

      Beğen

Yorum bırakın