YUMUŞAK İPEKSİ SAÇLAR İÇİN PRİL+LİMON = KİLİT (How To Chelate Your Hair At Home)

 

Kullandığınız şampuandan eski performansı almıyor musunuz? Banyoda yaptığınız 5 dakikalık maskeler istediğiniz sonucu vermiyor mu? Saç kreminizden memnun değilsiniz ama atamıyor musunuz ? Yaşadığınız yerin suyu sert mi? Saçınızın herşeye ihtiyacı var ama hiçbir şeye tepki vermiyor mu? Sık sık havuzda mı yüzüyorsunuz? Mutfağınızdaki bu ürünlerle yumoş saçlı günlerinizi tekrar devreye sokabilirsiniz.

Konumuz KİLİT. Amacımız saçınıza nemi, maskenizin verdiği tüm besleyici özelliği hapsetmek, kilitlemek 😉 Aslında kilitle bir ilgisi yok ama akılda kalıcılığı açısından mantık oturtmak adına bu ismi verdim.İngilizce : Chelate ( Kileyt ) denmesinden esinlendim.Kısacası biriken ürünleri saç tellerimizden sökmek ve yeni kullanacağınız ürüne tutunacak,işleyecek bir taban sağlamak ;

  • Bulaşık deterjanı” saç derisindeki ve saçtaki kiri,ürün birikmesini,yağı (kendi doğal yağını da! )sökecek.
  • Limon da asitli yapısıyla her saç telinin gözeneklerini açacak ve tüm arda kalan kalıntıları emecek .
  • Üstüne yapacağınız maske de saçlarınızı ipeksi ve yumuşak yapacak.

NEDEN HER YIKAMADA YAPILMAMASI gerektiğiyle birlikte , DOĞAL VE SARI RENKLERDEKİ SAÇ BOYASINI AKITMIYOR ama BOYALI KIZIL saçlar için önerilmiyor konularına da parmak basıyorum.Ayrıca “sağlıklı uzayan saç, temiz saç derisinden gelir ” diyerek saç uzamasına yardım etmek , saç derisinin ayda bir de olsa temizlendiğinden emin olmak isteyenler için öneriliyor.

UYGULAMA

  • Banyoya bulaşık deterjanınızla bir limon alıp evdeki garip garip bakan gözlere yakalanmadan gidiyorsunuz (İlla Pril olmasına gerek yok Fairy de olur haha, gerçekten Gliserinli olmasın yeter )
  • Saçınızı 2-3 pompa şampuanınızı kullandığınızdan biraz daha az miktarda Pril ile 1 kere iyice,boylarına da masaj yaparak köpürtüp duruluyorsunuz , her zaman nasıl şampuan kullanıyorsanız öyle ama 1 kere.
  • İster suyunu sıkmış olun ister banyoda sıkacak olun , dipten uca limonunuzu uygulayın ,saçınız gıcır gıcır bi his verecek ama korkmayın.Fazla masaj yapmanıza gerek yok bu evrede çünkü zaten temizlediniz saçınızı.
  • Yedirin ve emmesini bekleyin.
  • 1 dakika limonu saçınızda beklettikten sonra sadece suyla durulayın.
  • En nemlendirici maskenizi devreye sokun ve en az 5 dakika bekletip öyle durulayın. Bu işlemden sonra saçınıza nem yüklemesi yapıp kendine gelmesini sağlamanız için gerekli bir adım, saç kreminiz varsa o da olur ama “nem,besleyici” vaadi olması şart.

Yani şampuanlamanıza gerek yok , bir dahaki yıkamada normal rutininizle şampuanınızın etkisini deneyebilirsiniz. Ama maskenizi sürdüğünüz an tüm o gıcır gıcırlık yerini yumuşaklığa bırakacak.

Ne sıklıkta ?

Ayda 1 veya daha uzun zaman aralığında ihtiyacınız olduğunda.Ama her yıkamada ve her hafta değil. Saç derinizi sık sık yağından arındırmak ters teper diye düşünüyorum,malum kendi yağında kavrulan saç daha sağlam oluyor.

Konuyla ilgili extra bilgiler ;

  • Bu evde yapılabilen gizli kalmış işlemi ben bulmadım . Silvia Reis  adlı harika saç stilisti ve YouTuber’dan duydum.(Youtube adı Elle Bangs.)Kendim için araştırırken sizinle de paylaşmış oldum ve ilginizi çekti.Deneyip bayılanlar oldu , güvendikleri, geri dönüş yaptıkları için çok teşekkür ederim. Snapchat ailem sizi seviyorum !
  • Bulaşık deterjanı kullanmakla ilgili şüpheniz varsaSilvia  da videosunda veterinerlerin , nazikçe hayvanların üzerlerindeki yağı temizlemek için kullandıklarını dile getirmiş. Çok doğru 10 sene kaplumbağa besledik ve veterinerimiz kabuğundaki kalıntıları temizlememiz için Pril önermişti,gayet de işe yarıyordu kaplumbağamız da halinden memnun ve tertemizdi.
  • Birinci ağızdan dinlemek isterseniz Elle Bangs’ in videosu için tıklayın.(İngilizce)
  • Bu işlemi saçlarınızı boyatmaya gideceğiniz zaman da yapabilirsiniz ,renkler temiz baza uygulanmış ve daha canlı görünecektir.
  • Toner şampuan kullanıyorsanız öncesinde yapabilirsiniz
  • Saçlarınızda hiç boya yoksa veya doğal kızılsanız da kullanabilirsiniz
  • Pril mi Fairy mi ? Hiç fark etmez bence ama Elle ” Dawn ” markasının nazik olduğunu söylemiş, Fairy de Dawn gibi P&G şirketinin içinize su serpecekse.Annem Pril kullanıyor ben Fairy yani ben ikisini de ayırt etmiyorum.Dikkat edilecek tek bir nokta söyleyeyim ” sade olsun” . Annem varlığından haberim bile olmayan GLİSERİNLİ PRİL çıkarttı birden ama mantıken saçımı temizleyip üstüne bir tabaka eklememem gerektiği için sadesiyle yıkadım saçımı.

Not: Chelate ve arındırma işlemleri birbirinden farklıdır.Arındırıcı şampuanlar da var veya evde elma sirkesiye yapacağınız tarifler de bulabilirsiniz Google’da (Annanem teyzemle anneme yaparmış eskiden,bizim evin en sağlam güzellik gurusu olur kendisi) .Chelate arındırmadan farklı olarak dediğim gibi ürünü saça kilitlemeye ve yeni bir başlangıç yapmaya yarayan bir işlem kafanız karışmasın istedim.

 

 

YUMUŞAK İPEKSİ SAÇLAR İÇİN PRİL+LİMON = KİLİT (How To Chelate Your Hair At Home)” için 7 yorum

  1. Bulaşık deterjanını bir gün kafama süreceğim aklıma gelmezdi 😀 kızlar bize inanamıyoğruğğğm 😀 denedim. bayıldım.saçlarımda gerçekten bakım kremleri pek işe yaramamaya başlamıştı son zamanlarda. Fakat şöyle bir sorun var Selmacım saçım kirlenmiyor, yağlanmıyor bir türlü bu aşırı temizlemesi ne olacak 😀

    Beğen

Yorum bırakın