SAÇ BAKIM RUTİNİM | TÜYOLAR

img_7855

 

Sizin seçtiğiniz konu başlığıyla merhaba !

Ben de bayılıyorum “kim nasıl saçını yıkıyor? ne kullanıyor ? ne bakımı uyguluyor ? ” diye interneti kurcalamaya. Bugün de benim zamanla oturttuğum  ve saçlarımdan daha memnun olmamı sağlayan tüyoları paylaşacağım. Malum saçlarım boyalı ve ötesi . Ancak her saç tipi kendi rutinine uyarlayıp ekleyebilir diye umarak yazıyorum . Keyifli okumalar , bol enerjiler herkese !

 

 

IMG_4140

Yol üstündeyken şöyle bir  masraf listesi çıkardım size ;

  • Hindistan Cevizi Yağı
  • Tangle Teezer (veya muadili tarak)
  • Saçını ıslak taramayı tercih edenler için Nascita – Wet&Dry tarak (incecik ve yumuşacık,esnek dişleri var )
  • Telefon Kablosu gibi saç lastiği
  • Duş Bonesi
  • Mandal Toka
  • Mikrofiber Saç Havlusu (bone gibi kapanan) 

Ürünlerin hepsini Migros,Macro Market, Watsons,Gratis ve Rossman’larda bulabilirsiniz.Hatta yerel güzellik mağazalarınızda da bulabilirsiniz,tabi ki de hepsi bir yerde değil ama çıkıp gezmek için iyi bir liste bence 🙂 

 

Siz sormadan ben cevaplayayım ISIDAN KORUYUCU SPREY ve ŞAMPUAN ;

  • ISI KORUYUCU : Markası fark etmez korusun yeter. Gliss , Got2b, Bumble&Bumble, Kerastase  vs. Önemli olan düzleştireceğiniz zaman spreyi sıkıp hemen düzleştirmemeniz veya maşalamamanız.5 dk falan kurumasını bekleyin, biraz uzaktan eşit sıkın ısı koruyucu spreyinizi saçlarınıza  . Islanan tellere ısı uygulayıp cosss coss ettirmeyin ısı aletleriyle  , zaten yeterince yanıyorlar şekil olucaz diye 🙂
  • ŞAMPUAN : Ben açıkçası çok ayırt etmiyorum çünkü şampuan konusunda dikkat ettiğim tek şey bitince başka şampuana geçmek.Ekstradan de bir doğal içerikli ; sülfatsız,alkolsüz vs. şampuan bulundurmak banyomda. Markası veya aynı markanın başka özelliği olan şampuana geçmemin 2 sebebi var :
    • Özelliğini sık kullanımda yitirmesi ,aynı performansı almamak bir süre sonra
    • Piyasada raflar dolusu “beni de dene” diyen şampuanlar olması

Doğal şampuan bulundurmamın sebebiyse : kimyasalı az şampuanların gerçekten temizleyip diplerinize masaj  yaptığnız zaman köpürmeleri .Hani temiz hissetmek için,tıkadığım saç derisine iyilik yapmak için ve boyamın hemen akmasını istememem.Kendimce verdiğim zararları azaltıyorum. Özellikle kuru şampuan kullanan biriyseniz ,doğal şampuan kullandığınız zaman saç derinizi daha temiz hissedeceksiniz.

Uygun fiyatlı olanlara örnek vereyim denediklerimden  ; Down Under Naturals ‘ın NUDE serisi , Live Clean markası bunlar Rossman’da ve Watsons’ta bulabilecekleriniz. Bir de HASK markası Gratis’te bulabileceğiniz. Thalia markasını da denedim tam dişime göreydi onu da sitesinden sipariş verebiliyorsunuz.Saç tipinize göre veya aradığınız bir özelliğe göre , herhangi bir marka doğal şampuanınız olsun kısacası.

Not: Her ürünün içerik listesine baktığınız zaman çoktan aza doğru sıralanıyorlar , yani en az hangi içerik varsa o sonlara doğru yazılıyor o yüzden NO PANİK. (Ece Targıt sağolsun artık daha bilinçliyim alışverişte)

 

Bu gözler ne saçlar gördü,ne yanıklar,ne kırıklar atlattı ! Merak etmeyin saçlarınızla derdiniz varsa aşacağız birlikte.

Yumuşak,parlak,sağlıklı uzayan saçlar mı istiyorsunuz ? HEMEN ARAYIN haha .

 

HAFTALIK BAKIM ; 

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞINA  O PARAYI BAYILIN.Biliyorum benim de almamamın sebebi biraz pahalı olmamasıydı ama boşuna ertelemişim,dünyayı bununla kurtarabiliriz bile.Katı formda olanları alıyoruz ; 2-3 yemek kaşığı bir kaseye koyup , ya sıcak su dolu başka bir kapta  eritiyoruz ya da mikrodalga fırın varsa 10-15 saniye orda eritip ; TÜM SAÇLARIMIZA DİPTEN UCA  sürüyoruz,masaj yapıp yediriyoruz. Vaktiniz varsa 3-4 saat ,planınız yoksa bütün gece saçta bekletiyoruz ve yıkıyoruz her zamanki gibi. Ne kadar durursa o kadar iyi,gece yatacaksınız saçınızda yağla örtmekten çekinmeyin.Neme doymuş,ipek gibi , kuaföre gitmişsin de 150 lira bayılıp bakım yaptırmışsın gibi saçlara merhaba.

Dipnot: Büyük kaptan küçük kavanozlara da koyup buzdolabında saklayabilirsiniz, oda sıcaklığında zaten sıvılaşıyor,ama soğuk saklamak daha iyi.Kullanmadan önce küçük kavanozlarınızı , cam şişelerinizi sıcak su dolu kaplarda eritmek daha pratik gelebilir.Bu arada markasının da önemi yok organik olduktan sonra.

SAÇ YIKAMA ; 

Düşünün ki hamamdasınız ve yanınızdaki kız yıkanırken size sıçrayan su soğuk.O kız benim işte. Kaynar suyla asla banyo yapamıyorum , hem saçlarım için iyi değil hem de derim kızarıyor.Sıcağa yakın ılıklıkta su tercih ediyorum , böylece saç derimin gözenekleri çok açılmıyor ve dökülmesi de azalıyor .Ayrıca saçlarımın parlaması için çıkmadan önce soğuk suyla duruluyorum.

  • Saçımı  2 günde 1 yıkamıyorum 3 günde 1 yıkıyorum. Hem kendi yağında kavrulsun sağlıklı uzasın diye hem de kuaföre gittiysem param suya karışmasın diye 🙂
  • Saç kremlerini değil de maskelerini tercih ettiğim için hiç o kuruluk derdim olmadı  şampuanlarla

Saçlarımı şampuanladıktan sonra “suyunu sıkıp”  saç maskemi dipten uca sürüyorum. Saçlarımın boyunu ve ucunu ellerimin arasına alarak masaj yapıyorum, saça maskeyi yedirmek için ;  yani tüm saçımın tutamını alıp en uçları boyların üstüne getirerek masaj yapıyorum, .Diplerime de parmak uçlarımla masaj yapıyorum 2-3 dk. Mandal tokayla tepeme tutturup saç bonemi geçirip , vücuda geçiyorum jiletti , scrubdı derken vakit geçiyor maske de beklemiş ve bonenin hapsettiği havayla işlemiş oluyor . Genelde vücudumu da sabunlamış olduğum için ,  bonemi açıp baş aşağı duruluyorum ki maske sırtıma akıp orda kalıntı bırakmasın.Sırtında sivilcelenme olanlar buna dikkat etmeli özellikle.Soğuk suya katlanmanın de  en iyi yöntemi bu 🙂  Bu arada asla banyoda saç taramıyorum o işe havluyla kuruttuktan sonraya kalsın.Ve kuruduktan sonraya.

Burda da önerdiğim taraklar devreye giriyor, yolmadan çekiştirmeden,kırmadan taramanıza yardım edecekler,farkı hissedeceksiniz.Tangle Teezer ‘tarzı kirpi fırçaları kuruyken tercih ediyorum, diğeriniyse saçlarımı havluyla kuruladıktan sonra.Asla banyoda taramıyorum saçlarımı ; açılmış  gözeneklerimden koparmıyorum, banyonun buharıyla yumuşamış saç tellerimi zedelemiyorum taraklarla,bunu eskiden yapıyordum ve bıraktığımdan beri dökülmem,kopmalarım çok azaldı.

Hemen saç maskeleri de öneriyorum ;

  • Gratis- HASK ‘ın poşetlerde 3-4 kullanımlık maskeleri (Macademia’lısını seviyorum mor poşet)
  • Douglas – Repair maskeleri
  • Watsons – Treatment Wax  serisindeki bebekler !

Bunlar hem uygun fiyatlı hem deneyimlerimden memnun kaldıklarım. Tabi ki diğer markaları da tercih edebilirsiniz , nerdeyse hepsini denedim , bunlar sadece favorilerim.

Ayrıca yurtdışına çıkarsanız ; Dabur Vatika markasına bakın , Kahire’de tüm eczanelerde, Bakü’de de dayımın güzellik mağazasında rahatlıkla  buluyorum.Sarımsaklısı ve Çörek Otlu nemlendirici maskeleri favorim.

KESİM ; 

Doğal , el değmemiş saçların yılda 2 kere ölü uçlardan kurtulması yeterken , boyalı,işlem görmüş , saçlar 3-4 ayda bile olsa ölü  uçlardan kurtulmalı.Hadi be ordan diyordum ve sönük saçlar uzatıp çatal uçlarla geziyordum ben de. Ama insan değişiyor ; özellikle doğuştan bebek sarışını olmayan Victoria’s Secret meleklerinin saçlarına bakıp NASIL NASIL NASIL diye kendi kendini yerken.KESTİRMEK.

Kestir,bakım yap , canın isterse ayda 1 keratin bakımı yaptır , ısı kullanmayı olabildiğince azalt ve sağlıklı saçlar senin olsun.İstersen saçların 20 kat boya olsun bu senin elinde.Kendime bunu kanıtladığımdan beri daha da cesaretlendim , saçımı kulak hizasında kestirip hiç pişman olmamamın sebebi DAHA İYİ OLACAK cümlesini aklımdan geçirmem sürekli.VE oluyor da.

SAÇ ŞEKİLLENDİRME ; 

Isı kullanmak istemezken porsuk gibi de gezmek istemediğim zamanlar şu yöntemi keşfetmiştim ; gereken tek şey elastik saç bandı  VİDEO İÇİN TIKLAYIN 

Ayrıca topuzlar yaparak da güzel dalgalar elde edebiliriz . Tek dikkat etmemiz gereken saçların %90 kurumuş olması.Kafamda yarım saat falan o havluyla geziyorum Şirinler gibi sonra açıp tarayıp kendi kurumasına bırakıyorum önce.

Saçlarınızı şekillendirdikten sonra  veya sadece kuruttuktan sonra bir iki damla hindistan cevizi yağını elinizde ısıtıp uçlara masaj yapmayı da unutmayın.Durulanmayan saç kremi,serum,besleyici görevlerini görecektir.Merak etmeyin elinizin ayarı kaçarsa bir kaç saat sonra emilecek .

 

Yorum bırakmaktan çekinmeyin , buralarda olacağım 🙂

Kocaman sevgiler ,

Selma .

 

 

SAÇ BAKIM RUTİNİM | TÜYOLAR” için 47 yorum

  1. Teangle teazera muadil olarak evede satılan aynı modeldekı tarakları öneririm renkleride harika 20₺ civarında indirimde 15e düşüyor ve bence aynı etki:))

    Beğen

    1. Hepsi aynı etki tabi ki Migros’ta da var hatta markalarını bilmiyorum ama kısaca kirpi şeklindeki taraklar aşk 🙂 Tangle Teezer’ın bence tek artısı dişlerinin kolay yamulmaması ve kapaklı olarak da alabilmek,çantaya at çık oluyor

      Beğen

  2. Saçını kuruttuktan sonra taramaya ben bi çözüm bulamadım açıkçası çünkü saçım kıvırcık taradıktan sonra felaket kabarıyor. Banyoda taramak zorunda kalıyorum çünkü sacımı 3 günde bir yıkamama rağmen ensem o kadar çok dolaşıyor ki zarar vermeden yarım saatte sürekli kremi yenileyerek anca açabiliyorun. Daha önce böyle bi dolaşıklık yoktu 2 sene önce saçımı boyatmaya başlayınca bu sorun çıktı. Sacım tam dipten de değil boyası senin gibi sarılar var. Baktım bu dolaşıklık olacak gibi değil saçımı sürekli kestirdim boyadan kurtuldum acaba boyadan mı diye düşünerek. Yok gitmiyor hala dolaşık. Kaç tane kuaför gezdim bilmiyorum şunu yap dediler yaptım yine geçmedi. Bunun hakkında bi fikrin var mı?

    Beğen

    1. Avon’un saç tarama spreyi var kuru ya da ıslak saça sıkıp bu Tangle Teezer gibi taraklarla önce uçları açıp yukarı doğru dolaşığı aça aça çıkarsan hem daha az zarar verirsin hem canın acımaz ,duştan önceleri de tarayıp öyle yıkayabilirsin saçını.elinle aşağı doğru tarar hareketlerle ve saçını tepene getirmeden şampuanlayıp kremleyerek de dolaşmayı azaltabilirsin 🙂 biliyorum zahmetli ama umarım işine yarar .Bu arada Otacı,Dalin ve Johnson’s Baby’nin de saç tarama spreyleri var , tarağın kolay kaymasını ve saçın kolay açılmasını sağlıyorlar , Sevgiler 🙂

      Beğen

  3. Şuan bu paylaşım nasıl ilaç gibi geldi anlatamam 🙂 Seyahat ederken saç maşam kırıldı ve özellikle video çok ilgimi çekti. Teşekkürler

    Beğen

    1. Teşekkür ederiim , yanımda ürünler oldukça çekimleri kendim yapmayı tercih ediyorum, onun dışında bu yazıda spesifik olmak istemedim ürünler için ve internetten kullandığım görselleri minimum tutmak istedim 🙂

      Beğen

  4. belimde olan sacımı bir anda gaza gelerek omuzlarımda kestırdım ve cok pişmanım kullanamıyorum alışamadım eskı saclarımı istiyorum diye aglıyorum😁 Önerdigin her seyi yapıyorum düzleştirici maşa kullanmıyorum o yüzden canlı saclarım. Tek sorun uzaması bir anda eskısı kadar uzamayacagını bılıyorum ama en azından uzamasını nasıl hızlandırabılırım? Ürün önerirmisin

    Beğen

    1. alışırsın milyar versen de inanmak ve iyi bakmaktan başka bişey hızlandırmıyor uzamasını her ay belirli bir mm uzar saç , bakımlarımızla , kırıkları aldırmakla vs. daha sağlıklı göründüklerinden biz hızlı uzadı zannederiz

      Beğen

  5. Yine inanılmaz verimli bir yazı olmuş. Yıpranacak diye epeydir saç boyami erteliyordum hemen kuaföre koşacağım 🏃 Denedigin renklerle ilgili de bir yazı görmek isterim -varsa da bulamadim- 🙈

    Beğen

    1. Teşekkür ederiim ,” Ojelerfora saç dosyası ” diye aratırsanız google’dan 3 tane yazım var konuyla ilgili 🙂 deneyimlerimi paylaşmıştım tumblr hesabımda. Burdan link atılmadı malesef .

      Beğen

  6. Çok çok benzer rutinlerimiz varmış seninle 🙂 nacizane tavsiyem bu rutine bence bir de arındırıcı şampuan ekle 10 güne 1 kullansan zaten yetiyor. saçımıza sürdüğümüz o kadar yağın serumun kalıntı bıraktığını arındırılması gerektiğini düşünüyorum. placebo etkisi mi bilemem ama saç derim nefes alıyor sanki saçların gıcır gıcır olması da cabası 🙂
    Sevgiler

    Beğen

    1. doğal olanları onun için kullanıyorum gıcır gıcır kurutmasının sebebi iyice arındırması diye düşünüyodum ben de 🙂 saç maskesini de kuru kalmasın yumuşak olsun diye kullanıyorum önerdiğin şampuan varsa dört gözle bekliyorum

      Beğen

  7. Allahım çok tatlısın Selma💜 İyi ki varsın. Seni ve yazılarını çok severek takip ediyorum. Doğallığın, samimiyetin muhteşem. Keşke en yakın arkadaşım olsaydı diye geçiriyorum hep içimden☺️

    Beğen

    1. çok teşekkür ederiiim öyle kalmak için çabalayacağım elimden geldiğince bildiklerimi öğğrendiklerimi paylaşıyorum senin de işine yarıyorsa güzel enerji alıyorsan ne mutlu bana 🙂 kocaman öpüyorum

      Beğen

  8. Yine şahane bir yazı olmuşşş!
    2 sene saçımın büyük bir kısmında pembelerle yaşayıp sonra iş güç derdinden onları kendi rengine boyatana kadar bilinçli bilinçsiz o kadar çok şey kullanıp saçlarımı yıpratmıştım ki kendi rengime boyatınca aman dedim bir daha bir şeyle asla uğraşmayacağım. Aradan geçen seneler sonrasında 3 hafta kadar önce saçımda artan beyazlardan ötürü (27 yaşındayım ben ya ühühüh 😦 ) bir anlık gafletle gittim kendi rengime boyattım. Normalde saç diplerim yağlı uçları kuru. Hindistan cevizi yağı olayına abartı diye bakıyordum ama sen hem snapchatte bahsettin hem burada yazdın tamam kesin alacağım. 🙂 Senin söyleyip memnun kalmadığım bir şey yok çünkü.
    Bir de bir şey soracağım, ısı koruyucu spreylere ben biraz uzak duruyorum saçlarımı hemen yağlandırır diye. Kuruturken taraya taraya kurutuyorum. Sence alsam mı yoksa aynen bir ürün kullanmadan devam mı etsem?
    Ay bir de son sorum, beni tanıyın yazına yorum bırakmıştım ama gelmedi mi 😦 Farklı bilgisayardaydım acaba gönderemedim mi yoksa sen yayınlayamadın mı merak ettim.
    Kocaman öpüyorum!

    Beğen

  9. Benim de saclarim asiri kuru ve cansiz oysaki ne isi kullaniyorum ne de boya var sacimda. Bi ton serum maske vs denedim emiyor gidiyor her seyi. Bugun ilk defa birinin onerisiyle banyodan sonra nemli sacima birazcik zeytinyagi surdum inanilmaz isiltili oldu canlandi ama eskiden gelen zeytinyagi bit yapar muhabbeti var o konuda bilgin var mi ? Bir de watsons in maskesi bendede var hic kokten uca denememistim doker diye sayende deniycem aklima gelmezdi. Tesekkurler tum paylasimlarin icin 😍😘

    Beğen

    1. Ben teşekkür ederim dikkate aldığın için , benim saçlarım da çok ince ve baya boyalı yumuşak tutmamın tek yolu olarak bunu buldum. Sönük olduğu oluyor arada diplere kuru şampuan uçlar da dalgalı olunca halletmiş oluyorum. Zeytinyağı’nı bir arkadaşım kullanıyor saf köyden getirttiği zeytinyağı daha etkili oluyormuş,olabildiğince saf bulup kullan derim, bit olayınıysa hiç duymadım ama bahsettiğim arkadaş saçlarını kahveden platine platinden kızıl kahveye falan çevirdi kızda ne kırık kaldı ne donukluk pasparlak saçları ayda 1 yapsan bile yetiyor demişti bana 🙂

      Beğen

  10. Selma selamlar hindistan cevizi yagini sivilastirmisken bir pompali siseye alip dus sonrasi icin o sekilde kullanmak mantikli mi yoksa illa kati dursun kullanirken mi sivilasmali 🙋🏼

    Beğen

    1. sıvı da kalabilir ama yağ oluyo hep şişenin etrafı falan pompalıyla da baya sıçrayabilir , ağzı dar cam bi şişeye koyabilirsin daha kontrollü olur belki . Ben kullanımdan kullanıma eritmeyi göze aldım minik sarelle kavanozlarında dolaba koyuyorum kullanacağım zaman sıcak su dolu kaseye koyuyorum.Açıkçası sıcakta eriyince saçıma uygulamak daha kolayıma geliyor daha rahat yedirebiliyorum o ısısıyla 🙂

      Beğen

  11. ay vallahi selma, saçım ta belime kadardı sarı sarı böyle candice gibiydi doğal saçımın üzerine yaptırmıştım, sen git mor siyaha boyat git tekrar açtır. saçlarım kıvırcık hergün düzleştir çekiştire çekiştire o saçlar yansın gelsin enseye kadar. uzadı şimdi omuza kadar da derdim başka. bu boya kızarıyo ya hu. dipler kızarıyor ne yapsam kaç tane kuaför değiştirdim, silver şampuanlar mı dersin neler neler olmuyo vallahi. bi de sarının küllüsünüde sevmem sıcak sarı severim ama dipler kesinlikle kızılsız olucak diye diye deliriyorum. var mı bi bildiğin. zaten etrafımda bi sen beni kadar saçından çekmişsin en son sana yazıyım dedim.

    Beğen

    1. ah dilara saçıma yaşattıklarım 😀 seni anlıyorum kuaförünü değiştirmeyi düşünürsen halleder diye düşünüyorum benim kuaförüm, çünkü diplerimi külleştiriyoruz bişey sürüyor kafama ne bilmiyorum boya gibi ama az kalıyor 5-10 dk falan diplerimdeki kendi rengim çıktıkça sarıya karışan gölgeli boya kısım ister istemez azcık turuncu ışıltı veriyor onu kapatıyoruz instagramda bakarsan adı @yunuskarat direk profilindeki numarasından da ulaşıp fiyatını sorabilirsin saçının fotoğrafını bile atıp danışabilirsin (benden gidenlere %25 indirim yapıyor haberin olsun 🙂 biz gerektikçe 2-3 ayda bir yapıyoruz ama genel olarak ona boyatttığım zaman uzun süre kullanıyorum rengimi.Evde çare bulamadıysan şımart kendini derim 😘😍

      Beğen

      1. mutlaka bakıcam zaten artık saçım kötü şeylere benzedi, kara kara düşüncelere dalıyorum. hayat bazen çok zor hahahaha çok teşekkürler %25 indirimide kaptıysam artık biraz daha uzasın hem dip hem sarı için zıplarım oraya

        Beğen

  12. cok bilgilendirici olmus tesekkurler 😍 selma o mavi mor sampuanlardan bahseden bir yazi yazar misin acaba 👀😘

    Beğen

    1. sarı saçların renginin belirginleşmesini, tonunun düzelmesini sağlayan veya külleşmesini , bekletince pigmentlerin saça işlemesini sağlayan bildiğin mosmor bir şampuan . Highlight atılmış saçlar da kullanabilir 🙂

      Beğen

  13. Selam selma harika yazi olmuş ellerine sağlık Önerdiğin çoğu urunu not aldım özellikle hin. Cevizi yaginı rutinimé ekleyecegim 😍😍😍 benimde saçlarım sariyken çok dökülüyor ve cok kırılıyordu arkadaşlar düzenli olarak saçları kestirmek ve zeytin yagi badem yağı çok işe yarıyor ayrıca saç kremi kullanmıyorum onun yerine sıvı saç açıcı kullanıyorum ense kökümde ki saç karmaşası olmuyor artık yani önceden sarı ve uzunken çok oluyordu suan kendi rengime dönüyorum ocak ayından beri saç detoksu yapıyorum 😊😊

    Beğen

    1. ben de Şubat’tan beri saçlarıma ekstra özen gösteriyorum yeni yıla kadar bombastik hissederiz inşallah 🙂 tavsiyeler için teşekkürler , kızlar Nur ‘un dediği yağlara da bakın ❤

      Beğen

  14. Hindistancevizi yagı için onerdiginiz bir marka var mi? Ya da siz hangisini kullaniyorsunuz?Ben baktim baktim bir turlu karar veremedim, uygun fiyatlilar gerçekten organik mi isime yarar mi emin olamadim.

    Beğen

    1. fark etmez desem ? ben Kahire’de aldım mutfak için satılıyordu herşeye de yaradığını yazıyor bitince nerde bulsam bir tane alıcam marka ayırt etmeden. Dünya üzerinde bir sürü blogger var her biri bir tane gösteriyor bulduğundan, yani gözüne kestirdiğini al o ne demiş bu ne sürmüş değil olay 🙂

      Beğen

  15. Bende banyoda saçım tararken fırçadaki saç tellerine baka baka iç geçiriyordum. Şu dakikadan itibaren banyoda saç taramaya son verdim. Bakalım fark ne olacak? Harika bir yazı teşekkürler 🙂

    Beğen

  16. Sevgili selma kullandığın mor şampuan hakkında da bilgi verebilir misin hangi marka oldugunu veya nasıl kullandıgını yazarsan cok sevinirim☺️ Kendine iyi bak🙋🏻

    Beğen

    1. L’oreal markasının aldım en son kuaförümden , platin,beyaz,gri saçlar için rengini parlatıp ışıltısını arttırmak ve donuk görüntüyü silmek adına kullanılıyor 🙂 Silver Shampoo diye geçiyor belki internette de vardır hiç bakmadım çok öpüyorum sevgiler 🙂

      Beğen

    1. organik olan her hangi bir marka aktarlardan olur marketlerden olur deneyimleyip markalar arasındaki farkı kişisel olarak seçebilirsiniz , ben marketten almıştım yurt dışında hepsinin de aslında aynı olduğunu düşünüyorum 🙂

      Beğen

    1. Sabır. Dükkanlarda satılan bir şey yok bunun için iyi baktığın sürece uzar sevdiğin sürece daha da uzar ürünlük işler değil pek “uzama” pazarlama yani anlayacağın piyasa

      Beğen

  17. Şampuan tercihim kimyasal olmayan dökülmeye karşı zigavus sarımsaklı şampuan.Bir de saçlarımı çok sık düzleştirdiğin için iki aşamalı bakım spreyini kullanıyorum.Saçlarım gayet sağlıklı.

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın